středa 8. února 2017

Mozzarella in Carozza - Mozzarella v kočáře


 Milý deníčku...Mozzarella v kočáře je neskutečně rychlé, oukej, hutné (tedy zimní) a naprosto skvěle uklidňující jídlo, jelikož chvíli, kdy se zakousnete a taháte kousky mozzarelly se vážně nic nevyrovná! Servíruji buď se salátem, studenými zbytky klasické rajčatové omáčky z předchozího dne nebo, ve chvílích nejvyšší potřeby, s jakoukoli pálivou chilli omáčkou.




A jak na to..

4 velké plátky bílého toastového chleba/8 malých
1 mozzarella
máslo
olivový olej
mléko
hladká mouka
1 vejce
sůl a pepř

Porce je pro jednoho velkého nebo dva malé jedlíky. Takže pro dva ji znásobte:) Toastový chleba potřebujete velký, kupuji většinou takový ten velký americký. Odkrojím si z něj kůrky. Mozzarellu si nakrájím na plátky a rozdělím je na toastové chleby. Dávejte je doprostřed a konce chlebů pevně stiskněte k sobě. Rozšlehám si vejce se špetkou, do druhé misky naliji trochu mléka a chleba obaluji nejdříve ve mléku, aby se krásně nasákl, nepřežeňte to ale, jinak se rozpadne, potom v hladké mouce a nakonec ve vejci. Smažím na směsi másla a kapky oleje dozlatova. Podávám nejraději se salátem z pečené červené řepy a rukoly (kdy vynechám v receptu mozzarellu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2014 Všechna práva vyhrazena