středa 25. ledna 2017

Norské mrkvové muffiny


Milý deníčku...mrkvové muffiny s kardamomem mám spojené s Norskem, kde kardamom cpou snad úplně do všeho. Ne že by mi to vadilo:) Kardamom je voňavý, hřejivý, skvělý zimní kamarád. Já si na ně vždy ráda zajdu a třeba v Oslu je seženete v každé kavárně (za hodně nekřesťanské peníze, to je pravda), hodně dobré mívají překvapivě ve skandinávském řetězci Espresso House. A já Vám předkládám svoji lehkou (levnou:) variaci.




A jak na to...

3 vejce
300g hladké mouky
70g másla
150g cukru
200g nastrouhané mrkve
lžička prášku do pečiva
8 lžic mléka
špetka soli
vrchovatá lžička mletého kardamonu

Vše mimo mrkve prošlehám do hladkého těsta a potom vmíchám nastrouhanou mrkev. Naliji do formiček na muffiny, které předtím vymažu máslem a vysypu krupicí nebo je vyložím pečícím papírem. Peču na 180 °C  dozlatova. Po vychladnutí zdobím krémem který vyšlehám z

60g změklého másla
100g krémového sýra
trochy medu
kapky vanilkové esence

Je lepší nechat ozdobené muffiny tak půlhodiny v lednici odležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena