čtvrtek 11. srpna 2016

Panzanella


Milý deníčku...jeden z nejúžasnějších a zároveň nejprimitivnějších salátů, to je italská panzanella! Potřebujete jen dobrá rajčata, dobrý olivový olej, starý chleba a pár dalších ingrediencí, všechny chutě se propojí a to je to pravé! A jelikož jsme dostali skvělá domácí rajčata, a polovinu jich spráskali s chlebem a máslem, panzanella byla druhý den jasná volba!




A jak na to:

starý chleba, asi 4 krajíce
asi 800g dobrých rajčat
černé olivy
červený vinný ocet
červená cibule
olivový olej
sůl a pepř

Chleba si nakrájím na krajíce. Rajčata na čtvrtky a polovinu cibule najemno. A hrst bazalky na proužky. Cibuli smíchám asi se 4 lžícemi olivového oleje, lžící vinného octa, špetkou soli a špetkou pepře. Zálivku promíchám s rajčaty a bazalkou. Přidám černé olivy. Krajíce chleba si opeču v toustovači, ještě teplý nakrájím a promíchám s rajčaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena