Milý deníčku...rakouské tvarohové marillenknödel (marillen je rakouský výraz pro meruňky) mě baví víc než ty klasické české kynuté. Upřímně řečeno, kynuté těsto jsem ochotna sníst jen s borůvkovou náplní a tunou borůvek nahoře, nijak zvlášť jsem mu nikdy nepřišla na chuť. Tvarohové knedlíky jsou lehké, s tenkou vrstvou těsta a opražená strouhanka jim dodá skvělou máslovou chuť. Zasypané cukrem a polité máslem už pak vážně nemají chybu.
A jak na to...asi na 8 knedlíků
kostka tučného tvarohu ve staniolu, ne vaničce
meruňky
špetka soli
vejce
60g másla
160g mouky
strouhanka
máslo
moučkový cukr
Nejprve si připravím strouhanku na obalování. na pánvi rozpustím kousek másla a za stálého míchání přisypu větší hrst strouhanky, pořád míchám, dokud není strouhanka krásně hnědá. Odstavím z plotny. Meruňky omyji, naříznu a vypeckuji. Změklé máslo, tvaroh a celé vejce vyšlehám a postupně zašlehávám mouku a špetku soli. Vypeckované meruňky (celé) vždy tence potáhnu těstem, jde to velice snadno, těsto je hladké a pružné. Ve velkém hrnci přivedu k varu vodu osolenou špetkou soli, vhodím knedlíky a nechám je vařit dokud nevyplavou. Knedlíky scedím, nechám lehce vychladnout a obaluji je v opražené strouhance. Podávám posypané cukrem a polité rozehřátým máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat