středa 22. července 2015

Epesní buřtguláš


Milý deníčku, buřtguláš je jedno z těch jednoduchých rychlých prázdninových jídel, které připravíte i po práci, po prohýřené noci, na čundru v kotlíku a nebo na chalupě. Moje asociace jsou však spojeny s vysokou, kdy jsme s kamarádkou Katkou, odmítajíce menzu, vzpomínaly na moravskou domovinu s tímhle epesním ostravským buřtgulášem s ostravskou klobáskou. Dodnes fakt neznám lepší! 


A jak na to:

6 - 7 větších brambor
sádlo nebo olej
1 střední cibule
sladká červená paprika, bobkový list, sůl a pepř
dobrá klobáska, vyberte tu s velkým obsahem masa!

Brambory oloupu a 3/4 nakrájím na střední kostky. Zbytek brambor nakrájí na opravdu malé kousky. Oloupu cibuli a nakrájím. Na sádle nebo oleji zpěním cibulku, přidám papriku, jen chvilku osmahnu, hned přidám brambory a zaliji vodou. brambory by měly být tak akorát ponořené. Vodu velice dobře osolím, pamatujte, že brambory do sebe nasáknou hodně soli. přidám bobkový list, opepřím a vařím, dokud se mi brambory nezdají měkké. Je důležité guláš občas promíchávat, po nějaké chvíli začne krásně houstnout, neboť se již rozvaří malé kousky. Klobásku nakrájím na plátky, osmažím do zlatohněda, kousky vytáhnu a bez zbytku oleje je přidám do buřtguláše na posledních 5 minut. Vytáhnu bobkové listy. Případě dosolím a podávám s nakládanou okurkou a případně i chlebem, měl by mít kašovitou konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena