čtvrtek 9. července 2015

Dvojitý jahodový cheesecake


Milý deníčku...sezóna jahod je už skoro pryč a proto je nejvyšší čas využít poslední zbytky. Já se s tou letošní rozloučila dvojitým cheesecakem, pečeným do práce při příležitosti šéfových narozenin. A hned dvojitým, pečeně nepečeným, s osvěžující vůní máty. Trochu náročnější na čas při přípravě, ale stojí za to. Spodní část je sladká díky sušenkovému korpusu, prostřední hutnější díky pečenému cheesecaku a vrchní nadýchaná a přesto pevná s jahodovým pyré. Zaručuji Vám, že tento double cheesecake bude chutnat všem,dětem i dospělým, nejen na letním pikniku. A ještě něco - druhé narozeniny blogu! Díky Vám všem za dosavadní přízeň a těšte se do budoucna na nové a doufám že zajímavé příspěvky, recepty a postřehy z cest - tedy až po zasloužené dovolené :)



A jak na to...

Začnu den předem:

Korpus:
2 balení máslových sušenek Bebe Club
50g másla

Rozdrtím sušenky ve food procesoru (nebo válečkem) a smíchám s kousky másla. Vtlačím do dortové formy s pečícím papírem a dám na 180 °C a 5 minut zapéct, korpus by měl být zlatavý. Na vychladlý korpus připravím cheesecakovou náplň.

100g mascarpone
150g krémového sýra
balíček tučného tvarohu
100g cukru
3 vejce
lžíce vanilkového extraktu

Mascarpone, sýr a tvaroh vyšlehám s cukrem a vanilkovým extraktem do hladkého krému a po jednom přidávám vejce. Formu s vychladlým korpusem si obalím alobalem, pozor, dobře, aby se Vám do něj nedostala voda. Do pekáče do kterého se Vám vleze dortová forma dám formu, naliji do ní krém a pomalu zaliji kolem horkou vodou, měla by dosahovat asi tak do poloviny cheesecaku. Pozor ať vodu nenalijete do náplně! Peču asi na 160 stupňů 10 minut, troubu neotvírám a  poté teplotu snížím na 110 stupňů a dopékám asi 25 minut. Cheesecake nechám vychladit a dám do lednice, nejlépe přes noc, nejméně asi na 4 hodiny. Poté je již čas na jahodovou vrstvu:

300g mascarpone
150 ml  šlehačky
400g jahod
necelý balíček práškové želatiny
3 lžíce práškového cukru

Jahody si odstopkuji a rozmixuji na pyré. Mascarpone vyšlehám se smetanou a cukrem. Vmíchám jahodové pyré. Želatinu si připravím dle návodu a vmíchám do ní krém. Naliji na cheesecake a nechám ztuhnout, asi tak další 4 hodiny. Jakmile cheesecake lehce zatuhne, zdobím jahodami, které potřu dortovou želatinou a mátou a nechám uležet.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena