úterý 30. června 2015

Citrónové těstoviny s mascarpone


Milý deníčku... miluji vůni čerstvých citrónů a jakmile začne léto, můžete se dostat na svých cestách k těm nejlepším. Pokud ne, zvolte bio. Ale pozor, rychle se kazí. Snadným receptem jak si citróny vychutnat jsou spaghetti al limone e mascarpone, či jakékoli jiné těstoviny, já ráda používám makaróny, protože dobře nasáknou omáčkou. K tomu přidám dobrý parmazán, (třeba stylově pinot grigio) a léto může začít...


A jak na to...

těstoviny (čerstvé či sušené)
3 citróny
parmazán
olivový olej
2 stroužky česneku
mascarpone
trocha mléka
sůl a pepř

Vymačkám si šťávu z citrónů a nastrouhám si kůru ze dvou. Dám vařit těstoviny do osolené vody s olejem. Na olivovém oleji (pár kapek) zpěním oloupaný česnek, jde mi to, aby jen olej dostal chuť. Jen chvíli, poté jej vyhodím. Přiliji šťávu z citrónů, tři čtvrtiny citrónové kůry a vmíchám mascarpone. Vymíchám na emulzi a přidám pár kapek mléka, jen aby se mascarpone lehce rozředilo. Nastrouhám si parmazán a necelou hrst přidám do omáčky. Promíchám  a případně osolím a hlavně opepřím. Přidám do omáčky čtvrtinu naběračky vody z těstovin a nechám prohřát, omáčka mi krásně zhoustne. Zcedím těstoviny a vmíchám je do omáčky. Na talíři posypu ještě parmazánem a zbytkem citrónové kůr


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena