úterý 12. května 2015

Pollo alla cacciatora anebo kuře po myslivecku


Milý deníčku...pollo alla cacciatora, tohle divoké kuře ( s inspirací dle Nigelly Lawson) je dalším mým oblíbeným jídlem, pokud nemáte čas a potřebujete vše víceméně uvařit v jednom hrnci. Z kuřete ve spojení s bylinkami a rajčaty dostane výbornou šťávu, prakticky toto jídlo můžete jíst jako hodně hustou polévku a proto ho nejraději servíruji s čerstvým pečivem.


A jak na to...

2 stroužky česneku
4 jarní cibulky
50 g slaniny
rozmarýn, tymián a bobkový list
máslo
500g kuřete - čtvrtky, paličky, mělo by být s kůží
7 žampionů
2 dl suchého bílého vína nebo 1 dl vermutu
7 nasekaných rajčat či celá plechovka rajčat
malá konzerva bílých fazolí v rajčatové šťávě
sůl a pepř
citrón

Ve velké pánvi nebo hrnci nechám opéci slaninu, na ni nasekám jarní cibulky a přidám nasekaný česnek. Na to vše dám rozehřát malý kousek másla (s máslem chutná vždy vše lépe!). Kuře si osolím a opepřím a opeču ho spolu se slaninou, cibulí a česnekem. jakmile začíná zlátnou (musíte občas promíchat, má tendenci se připékat), zaliji ho bílým vínem a nechám víceméně odpařit. Jakmile je tekutina zredukovaná, přidám nasekaná rajčata a bylinky. Nechám vařit do té doby, než kuřecí maso takřka neodpadává od kosti. Pokud se Vám zdá tekutiny málo, stačí dolít vodou. Poté přidám prohřát fazole. Na úplně poslední fázi si nakrájím žampiony na plátky a na kapce másla si je zvlášť osmažím a přidám ke kuřeti jen prohřát. Osolím a opepřím. Na závěr zakápnu pár kapkami citrónu.

2 komentáře:

  1. Miluji pokrmy z jednoho hrnce a tento recept, tak jednoduchý ale tolik lákavý bude u nás o víkendu k obědu :) Díky za inspiraci. Zdena

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem velký fanda vaření v jednom hrnci, zvlášť večer :) Není zač :) A chutnalo?

    OdpovědětVymazat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena