A jak na to...
2 stroužky česneku
2 masitá rajčata
6 sušených rajčat
polovina hrsti černých oliv
čtvrt hrsti kaparů
1 menší chilli paprička
1 balení čerstvé ricotty
Česnek oloupu. Rajčata spařím horkou vodou a oloupu slupku. Všechny ingredience (kromě ricotty) nahážu do robotu se sekáčkem a nebo rozmixuji ponorným mixérem. Nakonec přidám ricottu a domixuji. V osolené vodě s kapkou oleje uvařím těstoviny. Než je scedím, tak si odeberu naběračku vody z těstovin a přiliji k pestu. Opět promixuji. Teď mám dvě možnosti - buď jej použiji vlažné a nebo ho přeliji do menšího kastrůlku a prohřeju. Já dávám přednost variantě č. 2. Pesto promíchám s uvařenými těstovinami a podávám s nastrouhaným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat