středa 6. srpna 2014

Cukeťáky


Milý deníčku...cukeťáky připravuji každé léto nejlépe z těch obřích, gigantických cuket, kterými mne nějaká dobrá duše obdaruje. Na rozdíl od malých cuket mají velké množství vody a kromě klasického trojobalu je hůře zpracujete. Ale já jsem z nich nadšená a připravím úplně obyčejné cukeťáky. Na rozdíl od bramboráků Vám po cuketě nebude těžko, snadněji si omluvíte smažení v oleji (vždyť je to jen zelenina:-) a k vychlazenému pivu si nedokážu představit nic lepšího. Musím však mít v cukeťácích hlavně (více než) dostatečné množství česneku a majoránku s oregánem. A krupice místo klasické mouky zase zaručí skvělé křupnutí.


A jak na to...

větší polovina obří cukety ( a můžete přidat i jeden malý brambor)
hrst krupice ( popř. hl. mouka)
2 vejce
česnek dle chuti
majoránka a oregano
trochu mléka
sůl a pepř

Cuketu oloupu a polovinu nastrouhám najemno a polovinu nahrubo. Nastrouhám česnek. Přidám zbytek surovin a promíchám na trochu hutnější konzistenci. Pokud je směs moc řídká, přidám hladkou mouku. Smažím klasicky na oleji dokřupava.

2 komentáře:

  1. Nevím, kde dělám chybu, ale nedrží mi to pohromadě. To bych tam té mouky musel dát snad půl pytla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je moc vodnatá cuketa. Zkuste ji okoupat, nakrájet na větší kousky, ty posolit a nechat ji tak čtvrt hodiny odstát. Potom přebytečnou vodu osušte, přidejte k ní dva nastrouhané brambory, vynechejte mléko a namixujte hladkou mouku s krupicí.

      Vymazat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena