čtvrtek 3. dubna 2014

Rukolové pesto


Milý deníčku...pesto alla genovese je jedna z těch nejlepších věcí, co můžete dát na těstoviny a být pak v sedmém nebi. No jo, ale pokud jste na tom s pěstováním bazalky jako já a vyhazujete ji z okenního parapetu po každé zimě (vždy v naději, že ta nová to už vydrží), o domácím pestu si můžete nechat jen zdát. A tak si ho radši koupíte. Tuhle jsem někde viděla naprostou šílenost, pesto ve formě molekulárních perliček. Nápad dobrý, cena 500,- výsměch. Klasické pesto Vás skoro nic nestojí, vydrží Vám v lednici asi měsíc a ta chuť je nepopsatelná. Rukola je oproti bazalce více výrazná, v kombinaci s ořechy a dobrým olivovým olejem naprosto nepřekonatelná. A to nejen na těstoviny, ale i k dochucení polévek či salátů.



A jak na to...

rukola - asi 300g, balíček
balíček lískových ořechů
parmazán
sůl
2 stroužky česneku
olej

Ořechy spařte horkou vodou a buď oloupejte, nebo jen vodu slijte. Dejte do robotu (nástavec sekáček), přidejte rukolu, menší hrst nastrouhaného parmazánu, česnek a vše rozmixujte, přilívejte olivový olej. Osolte podle chuti, přilijte případně olej, dejte do sterilované sklenice (nechám umýt v myčce a použiji ještě horkou - neutírám) a zalijte olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena