pátek 25. dubna 2014

Jarní citrónové bábovičky


Milý deníčku...na jaře mne paradoxně přepadá neovladatelná touha po něčem sladkém (což se mi samozřejmě následně vymstí na letních šatech). Řešit to čokoládou se mi nechce (aneb narozeninové Mozartkugeln došly) a proto radši volím něco lehkého a nadýchaného, co je hotové za pár minut. Věřte mi, o tyhle bábovičky s citrónovou glazurou  se všichni poperou, protože se doslova rozplývají na jazyku!

 
A jak na to...na 8 báboviček
 
70g másla
100 ml mléka
2 vejce
100g cukru krupice
250g mouky
šťáva z poloviny citrónu a kůra z celého
2 lžičky prášku do pečiva
 
Vejce vymíchám s cukrem do pěny. Vmíchám zbytek ingrediencí a vytvořím hladké těsto. Peču na 190 °C, ve vymazaných a vysypaných formičkách asi 30 minut, dokud nejsou bábovičky zlatavé. Klidně můžete péci i méně, podle typu formy. Nechám vychladnout.
 
Na glazuru si smíchám citrónovou šťávu a moučkový cukr, tak, abych vytvořila hustou pastu. Tou bábovičky polévám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena