středa 23. dubna 2014

Kuřecí prsa na žampionech a chřestu


Milý deníčku...ač název v češtině je takový neslaný nemastný a evokuje mi školní jídelnu, je to neskutečná lahůdka. No a pokud přeci jen, tak francouzský název Suprêmes de Volaille aux Champignons (et asperges) zní přeci jen složitěji ne? :-) A jak už je z názvu poznat, je to prachsprostá vykrádačka klasického receptu Julie Child. Poslední dobou na jejích receptech ujíždím, co taky jiného, když dostanete tuhle bibli k narozeninám (zlý jazykové tvrdí, že si tak můj manžel pojišťuje dobré večeře, ale tomu nevěřte). No, ale dodala jsem chřest a jarní cibulku, v rámci vlastní kreativity, což se cení. Konečně nám totiž začala chřestová sezóna, takže si vlahý jarní večer zpestřete touto francouzskou klasikou!



A jak na to...

2 kuřecí prsíčka
3 lžíce másla
sůl a pepř
chřest
žampiony (hnědé)
2 jarní cibulky
100 ml kuřecího vývaru
větší panák portského nebo bílého vermutu
100 ml šlehačky

Na pánvi si rozpálím 3 lžíce másla. Kuřecí prsíčka oslím a opepřím. Opeču je na grilovací pánvi, dokud nejsou skoro hotová. Poté vyndám, zabalím do alobalu a nechám odpočinout. Na výpeku zpěním nakrájenou jarní cibulku, přidám žampiony nakrájené na plátky, opepřím, orestuji. Zaliji portským či vermutem a kuřecím vývarem, nechám zredukovat na hustší omáčku, asi 10 minut. Poté zaliji šlehačkou, vrátím zpět kuřecí prsa a nechám ještě tak 8 minut povařit.

Chřest oškrábu, směrem od hlavičky dolů. Svážu provázkem k sobě. Vařím v lehce osolené vodě asi 7 minut, scedím a rozvážu.

Prsíčka servíruji s chřestem a bílým chlebem.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena