úterý 17. září 2013

Carbonara

 
Milý deníčku...carbonara je jeden z nejrychlejších a nejsnadnějších druhů přípravy těstovin, který Vám nejen příjemně zahřeje žaludek, ale je to jídlo, po kterém se cítíte prostě skvěle. Stačí nabrat si plnou vidličku, labužnicky vysrkávat hedvábně jemnou omáčku a vychutnávat si dobře propečený špek...Ano, vím že tradiční recept žádá špagety, ale pokud použijete bucatini, makaróny či jiné duté těstoviny, omáčka se pěkně dostane všude, obalí je nejen zvenčí ale i zevnitř...Co radím použít - pokud možno domácí vejce, pokud ne tak něco jim podobného a opravdu dobrý a hodně masitý špek, musí po opečení pořádně křupat, ne se jen vyškvařit. Nejlépe něco mezi pršutem a špekem, takže Vás zcela nepatrioticky odkáži na produkci rakouských sousedů, bohužel jsem zatím nenašla nic podobného v domácí produkci - pokud máte tipy, sem s nimi do komentářů!



A jak na to...
 
bucatini
žloutky - počítejte asi jeden žloutek na jednu osobu
špek
stroužek česneku
parmazán
sůl, pepř
 
Nakrájím si špek na kostky a opeču do křupava se stroužkem česneku, jen pro vůni, pak česnek vyhodím. Mezitím si uvařím v osolené vodě s kapkou oleje bucatini. Trochu vody z těstovin si odleju do hrníčku, scedím je a rychle je přidám do pánve na špek. Přiliji kapku vody z těstovin a promíchám, aby nasákly chutí špeku. Žloutky si vyšlehám s čerstvě nastrouhaným parmazánem, asi dvě plné lžíce. Osolím a opepřím. Přiliji na těstoviny a rychle mimo plamen prohazuji, jde o to, aby se vejce "nezdrcla" a omáčka těstoviny obalila. Jakmile se Vám bude zdát, že omáčka houstne, máte hotovo a můžete servírovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2014 Všechna práva vyhrazena