středa 6. června 2018

5 minutové pesto


Milý deníčku..jelikož pesto používám často, naučila jsem se jej dělat a) co nejrychleji a za b) co nejjednodušeji. Protože ve chvíli, kdy dorazíte z práce domů úplně mrtví, mi přijde škoda se odbývat rohlíkem a něčím k tomu, promíchat uvařené těstoviny s pestem totiž zabere pár minut a to samé se zeleninou na salát, protože Vám ke štěstí vážně stačí pár rajčat, mozzarella či jiný sýr a pesto. A proč brát kupované pesto, plné éček a konzervantů, když to jde jednodušeji? Investice do malého květináčku bazalky je prakticky mizivá. Nebo jeden větší sáček rukoly využijete nejen jako základ salátu, ale dvě hrsti si dáte stranou na pesto. Slunečnicová semínka si doma nechejte jako zdravou svačinu či na snídaňovou kaši či jogurt a pak už jen zbývá parmazán, olivový olej, česnek, sůl, pepř a citrón, což pokud vaříte, měli byste v lednici či spíži vždy najít. A výsledné pesto je hotové do 5 minut. S bazalkou je aromatičtější, s rukolou zase lehce pikantní, a můžete zkusit i jeho ořechovou verzi!




A jak na to...

100g bazalky nebo rukoly, jsou to tak dvě velké hrsti
asi 50g slunečnicových semínek
velká hrst parmazánu
1 stroužek česneku
šťáva z citronu
sůl, pepř
olivový olej

Postup je jednoduchý. Vše rozmixuji s tolika množstvím olivového oleje, aby vznikla kaše. Může být hustší. Dochutím a dám do sterilované sklenice (nechám umýt v myčce a použiji ještě horkou - neutírám) a zaliji olivovým olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena