pondělí 9. dubna 2018

Lehký jarní jablečný dort


Milý deníčku...dort lehký jako vánek, sladkost skoro bez kalorií, to je to, co všichni na jaře potřebujeme a v posledních záchvěvech novoročních předsevzetí vyžadujeme;). Starý dobrý nepečený jablečný dort. Prakticky poprvé jsem ho opět ochutnala u své tchyně, neboť je to její narozeninový evergreen k narozeninám mého muže. Zatraceně dobrý. Já ho nyní dělám po celý rok, protože je vážně, vážně famózní...a opravdu neskutečně snadný na přípravu:) A se šlehačkou je vždy ještě lepší!





A jak na to...

1 kg jablek
2 balíčky vanilkového pudinku
1 balíček vanilkového cukru
4 lžíce cukru krupice
1 balíček dětských piškotů
šťáva z citrónu
3 hřebíčky, špetka skořice

Jablka si oloupu, vykrojím jadřince a nakrájím na kostky. Zaliji je asi 200 ml studené vody, přidám cukr, hřebíčky a skořici, trochu citrónové šťávy a začnu vařit, bude to trvat tak 5 až 10 minut. Potom vylovím hřebíčky, jablka promačkám šťouchadlem na brambory a vliji dva pudinky, které jsem si předtím rozmíchala asi v 400 ml vody. Promíchám a za stálého míchání přivedu k varu, směs zhoustne a odstavím ji z plotny. Vypláchnu si dortovou formu vodou a nebo ji vyložím alobalem, vyskládám do ní piškoty a naliji část směsi. A zase piškoty a část směsi s tím, že poslední vrstva je jablečná směs. Nechám vychladnout, zakryji alobalem a nechám nejlépe přes noc vychladit v lednici. A když chci mít větší radost, ušlehám si k dortu šlehačku.

1 komentář:

  1. Olala to jsem ráda, že má tento lehoučký jablečný dortík úspěch. Elen

    OdpovědětVymazat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena