čtvrtek 14. září 2017

Amaretti


Milý deníčku...amaretti, malé sušenky rozplývající se v puse, neodmyslitelná součást espressa. Dost často je objevíte v pekárnách, kde provoní celou místnost, jsou oblíbené a rozšířené po celé Itálii, lišící se jen konzistencí. Já mám nejraději ty z Lombardie, které jsou duté, suché a v puse po rozkousnutí samy rozplynou. Ano, existuje plno různých receptů, především s kombinací mandlí a meruňkových jader pro tu správnou hořkost, já ale spoléhám na ten nejjednodušší :)






A jak na to...

hrnek loupaných mandlí
hrnek moučkového cukru
1 bílek
mandlový likér nebo mandlové aroma

Mandle namelu najemno a poté ještě lehce promixuji se 3/4 hrnku cukru.A přidám buď likér nebo aroma - pár kapek. Bílek trochu našlehám a vmíchám do něj mandle s cukrem. Na plech s pečícím papírem poté dávám kuličky, dostatečně daleko od sebe, popráším je moučkovým cukrem a peču na 160 C asi 15 minut.

2 komentáře:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena