sobota 12. listopadu 2016

Dýňové těstoviny s kozím sýrem


Milý deníčku...dýně, zlatavé slunce, které prozáří i ten nejuplakanější listopadový den! Voňavá a sametově hebká oranžová omáčka, lehká štiplavost kozího sýru a křupavé kousky sušené šunky - jednoduše skvělý lék na podzimní depky a splíny!





A jak na to...

polovina dýně
100g krémového kozího sýru
100 ml šlehačky
2 stroužky česneku
sušená šalvěj
perníkové koření
parmazán
pršut nebo schwarzwaldská šunka 
olivový olej, pepř a sůl
těstoviny


Dýni si vydlabu, oloupu a nakrájím na větší kostky. Ty dám na plech s pečícím papírem, pokapu olejem a posypu sušenou šalvějí. Peču ve vyhřáté troubě, dokud není dýně měkká. Po upečení ji rozmixuji s kapkou vody na hladké dýňové pyré, spolu se špetkou perníkového koření, osolím a opepřím. Na kapce olivového oleje si opeču najemno nasekané stroužky česneku, přidám dýňové pyré, kozí sýr a šlehačku. Míchám na jemném plameni, dokud se ze všech ingrediencí nestane hladké omáčka. Poté vmíchám polovinu hrsti strouhaného parmazánu, případně osolím a opepřím. Uvařím si  v osolené vodě těstoviny. Šunku nakrájím na proužky a oleji si je opeču dokřupava. Omáčku vmíchám do těstovin a servíruji s kousky opečené šunky a strouhaným parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena