pondělí 22. srpna 2016

Letní bramborový salát a smažený patizon v panko strouhance


Milý deníčku...srpen je můj oblíbený měsíc, protože dozrává skvělá zelenina a vy si můžete užívat její čerstvosti. Jedním z mých srpnových favoritů je patizon, bílý ufonský talíř, který je skvělou alternativou cuket a mým nejoblíbenější receptem je patizon smažený, linie nelinie. A když ho obalíte v panko strouhance, nenasaje tolik oleje a vy si můžete užít jeho křupavost v kombinaci se skvělým fresh letním bramborovým salátem z rukoly, brambor a červené cibule!





A jak na to...

Smažený patizon:
patizon
2 vejce,sůl
hladká mouka
panko strouhanka

Patizon si oloupu, překrojím na čtvrtky, vydlabu zrníčka a nakrájím na plátky silné asi 1,5 cm. Lehce je osolím a nechám odpočinout. Jakmile začnou pouštět vodu, osuším je a obalím v hladké mouce, rozšlehaných vejcích se špetkou soli a v panko strouhance. Osmažím dozlatova.

Bramborový salát:
brambory
rukola
červená cibule
zakysaná smetana, asi polovina kelímku
polovina lžičky pálivé hořčice
lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř

Asi čtyři brambory si uvařím ve slupce. Nechám vychladnout, oloupu a nakrájím na plátky. Smíchám si zálivku - zakysanou smetanu, hořčice, osolím a opepřím. Menší červenou cibuli si nasekám najemno, promíchám s brambory, polovinou dresinku, poté přidám asi dvě hrsti rukoly a zbytek dresinku. Vše dobře promíchám  případně osolím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena