středa 9. března 2016

Indonéská laksa



Milý deníčku...Laksa je ostřejší nudlová polévka, kterou si můžete dát třeba v Malajsii, Singapuru nebo Indonésii. Překvapila mne kombinací bohatosti chutí v základu, jemností kokosového mléka a příjemnou štiplavostí na konci. Díky čerstvému koriandru je dostatečně fresh, přesto ale skvěle zahřeje v chladnějším jarním počasí. 




A jak na to...

Polévka:
polovina cibule
3 stroužky česneku
polovina citronové trávy
4 cm oloupaného zázvoru
špetka chilli papriček
lžička rybí omáčky
polovina hrsti koriandru
lžička kurkumy
špetka kmínu
lžíce limetkové šťávy
kokosové mléko

Všechny ingredience rozmixuji na hladkou pastu. V hrnci nebo vysokém woku rozehřeji olej a past na něm za stálého míchání opeču, bude to trvat asi 4 minuty. Poté zaliji asi 600 ml vody, osolím dle chuti a nechám provařit. Asi 10 minut. Poté přiliji kokosové mléko a nechám provařit.

asi 700 g širších rýžových nudlí
3 uvařená vejce natvrdo
1 balení tofu
300g vyloupaných krevet
čerstvý koriandr
sójové výhonky (dle chuti)

Nudle uvařím dle návodu. Krevety uvařím nebo orestuji na pánvi. Tofu nakrájím na kostky a také orestuji. Uvařená vejce oloupu a nakrájím na osminy. Koriandr nasekám,

Do misky naskládám nudle, tofu, krevety, klíčky a vejce a zaliji horkou polévkou. Ozdobím hrstí koriandru.

2 komentáře:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena