A jak na to...
vždy musíme začít s Tonkatsu:
kotlety bez kosti
sůl a pepř
hladká mouka
vejce
panko strouhanka
Kotlety si po celé šířce lehce naříznu, jsou to takové malé zářezy po stranách a na povrchu kotlety, cca půl cm. Lehce naklepu, opravdu lehce, kotleta by si měla udržet tvar. Obalím je klasicky v mouce, rozšlehaném vajíčku (měla by stačit polovina vejce na dvě, pokud máte malá dejte celé) a obalím v panko strouhance, klasicky jako trojobal. Smažím na oleji dozlatova, dokud není řízek hotový. Řízek vyjmu a překrojím je na plátky, nechám jej však pohromadě.
Pokud mi stačí tonkatsu, tak si nakrouhám čtvrt hlávky bílého zelí a do misky naliji tonkatsu omáčku, podávám horké.
a pokud chci Katsudon:
hotový tonkatsu řízek
jarní cibulka nebo cibule
sójová omáčka
mirin (japonské rýžové víno na vaření, seženete v e-shopech či specializovaných obchodech)
voda
vejce
případně koriandr na ozdobu (pokud nepoužiji jarní cibulku)
hotová a horká dušená rýže (nejlépe japonská, nebo obyč)
Nakrájím si bílou část jarní cibulky na tenká kolečka. V pánvi poklicí přivedu k bodu varu (a pak hned ztlumím) vodu, přiliji sójovou omáčku a také mirin (dávám v poměru 1:1,5:1,5, po dcl, podle toho kolik chcete porcí) a přidám jarní cibulku. Nechám dusit 5 - 10 minut, aby cibulka změkla. Poté na omáčku předám nakrájený tonkatsu řízek (přendejte jej nakrájený "vcelku", aby si zachoval tvar), rozšlehám si vejce a řízek jím přeliji. Zaklopím pokličkou a nechám minutku dusit, jen tak, aby se vejce zatáhlo. Jakmile je hotový, přendám do misky s uvařenou rýží, přeliji zbytkem omáčky a posypu nakrájenou zelenou částí jarní cibulky nebo koriandrem.
Mňam.. Vypadá to dokonale :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky