A jak na to...
Zelný salát:
hlávka červeného zelí
kmín
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
lžička soli
lžička cukru
Zelí nakrájím na tenké nudličky, Přidám všechny ingredience a začnu s nimi zelí promačkávat, asi tak 5 - 10 minut, až zelí krásně zkřehne. Nechám zakryté v lednici odležet nejlépe přes den/ či noc, případně ještě dosolím či přidám cukr.
Salát z červené řepy:
červená řepa
šťáva z citronu
2 stroužky česneku
olivový olej, asi lžíce - dvě
Červenou řepu uvařím doměkka, ale nesmí být rozvařená. Oloupu ji a ještě horkou nakrájím na tenké plátky, měly by být skoro průsvitné. Zaliji šťávou z citrónu, přidám oloupané a nasekané stroužky česneku, zastříkám olivovým olejem a nechám zakryté v lednici odležet nejlépe přes den/ či noc, pak ještě trochu dosolím.
Žádné komentáře:
Okomentovat