Milý deníčku...kotlety na hořčici jsou tak neskutečně primitivní jídlo, že ho zvládnete, i když jste ještě nedávno připalovali čaj. Pro mne úžasná záchrana pro večery, kdy mužská část rodiny volá po mase a já nemám čas/chuť/energii vařit. Používám buď klasickou dijonskou hořčici a nebo zainvestuji do medové, která toto jídlo zase nádherně zjemní. Výbornou přílohou jsou jak
brambory Hasselback, tak i klasické opečené. A když je fakt nejhůř, tak i obyčejný chleba :)
A jak na to...
kotlety
hořčice (např. medová Maille)
crème fraîche
sůl, pepř
olivový olej
Kotlety osolím a opepřím. Opeču je na rozpáleném oleji z obou stran. Dám na talíř a přikryji alobalem, ať si udrží teplo. Ve výpeku rozmíchám lžíci hořčice a crème fraîche. Rozmíchám na hustou omáčku, vrátím kotlety i se šťávou co pustí, promíchám, nechám prohřát spolu s omáčkou.
Mňam, to vypadá skvěle, hned bych si kousek dala. Máš tady moc zajímavé recepty :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatMoc děkuji!
VymazatJa kotlety delam take s dijonskou horcici, ale trochu jinak. Podle mnozstvi masa smicham olej horcici a rozdrceny cesnek, tim pomazu kotlety a dam na chvili odpocinout. Vse pak dam do trouby a upecu. Je to vyborne s bramborami, ale i testovinami ;-) bára.kára blog
OdpovědětVymazatTo zní hodně dobře, děkuji za tip, myslím že brzy rozhodně vyzkouším!
VymazatTak tohle neodmítnu! Dala bych si :))
OdpovědětVymazatSkills of Art
:) Nabídla bych ale bylo by to asi složitější :)
Vymazat