úterý 30. září 2014

Baci di ricotta


Milý deníčku...sychravá rána a tmavé podvečery lákají sednout si s knížkou a horkým nápojem (na který máte nárok nejen při rozrušení) ke krbu (aneb ukažte mi kolik lidí je toto schopno zrealizovat), a nebo Vám bude stačit pusinka. Ne vážně, nezbláznila jsem se, tahle pusinka, mie cari amici, neboli baci, je z ricotty, voní skořicí a je zasypaná závojem z bílého cukru. Navíc jsou hotové asi za 15 minut včetně smažení, což jim, alespoň dle mého, přidává minimálně deset bodů k dobru. Je to vlastně taková mini kobliha, jen je vláčná a neplněná. Základní recept pochází z knihy Feasts (česky pod názvem Život je hostina) od Nigelly Lawson a ten pocit, když vhodíte kousek těsta do rozpáleného oleje a ono se nafoukne, to prostě nemůžete jinak, než mít z toho radost. Jsou skvělé horké - jak k vínu, tak coby dezert na líná sychravá odpoledne, tudíž Vám nezbyde nic jiného, než říci - un bacio per favore!


A jak na to...asi na 30 pusinek
 
300g ricotty
2 velká vejce
100g hladké mouky
20g vanilkového cukru
kapka vanilkového extraktu
trocha nastrouhané citronové kůry
špetka soli
menší lžička skořice
lžíce mléka
lžička prášku do pečiva
 
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
 
Mléko, ricottu a vejce vyšlehám. Přidám všechny sypké ingredience a vymíchám na hladké těsto. V menší kastrůlku si rozpálím olej. Dle mého, bude Vám stačit asi 5 cm vrstva. Potom nezapomeňte ztlumit plamen. A teď musíte postupovat rychle. Udělám dvěma lžícemi malé nočky, ty vhodím do oleje a ihned obratím, stačí opravdu malá chvilka. Osmažím i z druhé strany a dám okapat na papírovou utěrku. Ještě horké posypu moučkový cukrem.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2014 Všechna práva vyhrazena