čtvrtek 24. července 2014

Café de Paris aneb dokonalé rande


Milý deníčku...myslím, že tahle recenze bude velice krátká a charakterizovat ji bude věta - myslím, že jsem objevila místo pro dokonalé rande. Tedy, dokonalé, asi spíš podle toho, co kdo rád, ale myslím si, že Café de Paris rozhodně splňuje požadavky - romantika, intimita prostředí, neformálnost a skvělé víno. Ironií však je, že jsem zda na žádném rande nebyla :-) Tohle místo kousek od Kampy je příjemným podnikem, kde se můžete v centru turistické Prahy (také trpíte tím, jak je Praha přes letní měsíce obležená a jak turisté naprosto nechápou, že Vy prostě spěcháte?!) skrýt a na chvíli vydechnout. Pokud jde o jídlo - chodí se zde jen kvůli jedinému - skvělému hovězímu entrecôte steaku s omáčkou. Tohle jídlo neomrzí ani po několika návštěvách a ač disponují sezónním menu, entrecôte je prostě entrecôte. Ale abych nepředbíhala. Coby předkrm si můžete dát terinu z foie-gras či cibulačku, pěkně stylově. Pokud jej vynecháte a vrhnete s rovnou na entrecôte, naservírují Vám klasický francouzský přílohový salát s pikantním hořčicovým dresinkem. S bagetou a máslem. Co bych tedy osobně uvítala, tak nějakou kreativitu v pečivu. Třeba domácí bagetu. Nebo fougasse. Nebo prostě jakékoli jiné domácí pečivo. U té inzerované francouzské bagety prostě poznáte, že je někde koupená a prostě Vás to zamrzí.


Ani se moc nerozkoukáte, lehce se porýpete v salátu (obrazně řečeno, protože je vážně moc dobrý) a už Vám servírují  entrecôte hovězí steak s domácí hranolkami (tady se jim říká frity) a omáčkou. Pokud jde o servírování, tohle jsem fakt nečekala. Nedonesou Vám jej separé na talíři, ale servírují z nahřáté mísy každému na talíř. Takový ten styl co znáte ze starých filmů. Ale tady to rozhodně nepůsobí směšně a už vůbec ne snobsky, obsluha je příjemně žoviální a vše sem prostě tak nějak zapadá. Připravte se však na to, že když chcete maso medium rare tak to opravdu bude o něco více rare, než jste zvyklí (aneb já byla nadšená). Maso je již nakrájené na tenké plátky s křupavou kůrkou a skvěle je doplňuje omáčka. À propos omáčka. Tahle omáčka je stabilním držákem podniku, buďte si jistí, že ať jsem přijdete kdykoli a ve kteroukoli denní dobu, tahle omáčka bude vždy stejná. Připravuje ji paní majitelka a obsahuje prý 37 ingrediencí. Na některé přijdete sami (já dala dohromady 15) jako je máslo a nespočetné množství bylinek, na jiné si musíte nechat zajít chuť, protože recept je přísně tajný a nikdo Vám ho neprozradí :-)


Na závěr doporučuji čokoládové retro. Retro je to ve způsobu servírování, na skle, jinak prostě obdržíte tři rozdílné mini dezerty, jak jinak než z čokolády, ochucené růžovým olejem, pomerančem či solí. Můj favorit - ganache/pěna s maldonskou solí. Dejte na mne a pokud jste na sladké, zapomeňte na romantiku a jezení jednou lžící a objednejte si každý svůj. Věřte mi.


Shrnuto podtrženo - do Café de Paris se budu asi vracet. A až se přejím entrecôte steaku, zkusím rozšířit svoji víkendovou snídaňovou mapu a zajdu sem aspoň na snídani. A pokud zapracují na pečivu, budu jen nadšená!

Café de Paris
Maltézské náměstí 537/4
Praha 1
tel.: 603 160 718

1 komentář:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena