A jak na to...
Burger:
uzená ryba
pečivo
žervé
křen či kopr
Smíchám žervé s čerstvě nastrouhaným křenem či nakrájeným koprem. Rozříznu pečivo - ano, obyčejné kaiserky ze zmrazeného polotovaru (aneb já s tím problém nemám, a Vy?) a opeču je, rybu nakrájím na tenké plátky.
Pošírované (ztracené) vejce:
voda
ocet
pouze čerstvá vejce
Nechám vařit vodu s kapkou octa až jsou na povrchu bublinky, pak plamen vypnu, vejce rozklepnu do mističky tak, abych nepoškodila žloutek. Roztočím vodu v hrnci do víru, tak aby byl vír uprostřed a ne po stranách. Naliji do něj vejce a vařím asi 3 minuty. Vytáhnu vejce z vody, osolím a opepřím. A pokračuji s dalším vejcem.
Obě opečené poloviny pečiva namažu směsí žervé, pokladu rybou, posadím na ni vejce a přiklopím druhou polovinou pečiva.
Žádné komentáře:
Okomentovat