úterý 18. března 2014

Fazolky na smetaně a pošírované vejce

 
Milý deníčku...jaro zdárně pokračuje a proto doporučuji využít co nejvíc svěží čerstvé zeleniny. No, sice si na zelené fazolky budeme muset v českých zahradách pár měsíců počkat, ale přesto jsem měla na tuto křupavou dobrotu velkou chuť. A navíc ta barva! Je to jednoduchý a snadný recept, který zná snad z domova asi každý. Nu a když jej doplníte čerstvým pošírovaným (ztraceným) vajíčkem a žloutek se Vám rozteče na zelené fazolky, dostanete taky tu pravou jarní náladu, to mi věřte.


A jak na to...
 
Fazolky:
zelené fazolky
1 malá cibule
ocet
olivový olej
zakysaná smetana
šlehačka
sůl a pepř
 
Cibulku nakrájím najemno, dám na olivový olej, lehce opeču, zaliji asi dvěma lžícemi octa a nechám jej vyvařit. Přihodím nakrájené fazolky, přiliji trošku vody (jen aby byly dole ponořené), osolím a opepřím a nechám chvíli dusit, ale tak aby nebyly moc měkké. Zakysanou smetanu rozmíchám se šlehačkou a trochou horké vody z fazolek. Zaliji jí fazolky a nechám povařit do zhoustnutí (pokud nehoustne či jste fazolky vařili ve větším množství vody, rozmíchejte lžíci hladké mouky v trošce mléka a tímto fazolky zahustíte, ovšem mouku dobře provařte). Osolím, opepřím, případně přidám ještě trochu octa. Podávám s vařenými brambory.
 
Pošírované (ztracené) vejce:
voda
ocet
pouze čerstvá vejce
 
Nechám vařit vodu s kapkou octa až jsou na povrchu bublinky, pak plamen vypnu, vejce rozklepnu do mističky tak, abych nepoškodila žloutek. Roztočím vodu v hrnci do víru, tak aby byl vír uprostřed a ne po stranách. Naliji do něj vejce a vařím asi 3 minuty. Vytáhnu vejce z vody, osolím a opepřím. A pokračuji s dalším vejcem.
 

1 komentář:

  1. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 140 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat

Zpět na úvod

©2013-2014 Všechna práva vyhrazena