pondělí 24. února 2014

Těstoviny s uzeným pstruhem

 
Milý deníčku...někdy prostě není chuť vařit. Znám to taky. Můj manžel se sice spokojí i třeba s chlebem a hořčicí, ale nedá mi to a říkám si, že přeci nebudu tak neskutečně líná. Uvařím tedy něco rychlého a nejlépe zdravého. Takže co třeba rybu? No dobře, ale pokud přes pracovní týden nestíháte otevřenou rybárnu, co pak? Do hypermarketu pro rybu nejdu.Takže volím rybu uzenou. Sice mi je jasné, že do zdravého jídla to má daleko, ale aspoň pro ten pocit. A pak už jen nastoupí čistá improvizace, jejímž výsledkem je tohle super rychlé a přesto výborné jídlo. Od vhození těstovin do vařící vody k přinesení na stůl uplyne maximálně 10 minut. Nic složitého a přesto budete velmi překvapeni.



A jak na to...
 
2 filety uzeného pstruha
1 bio citron
1 crème fraîche
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř
 
uvařené těstoviny
parmazán
 
Oloupu a jemně rozdrtím česnek a nasekám ho. Lehce opeču na olivovém oleji, přidám crème fraîche, šťávu z menšího citronu a trochu nastrouhané kůry. Osolím a opepřím, promíchám. Uvařené těstoviny sliji, nechám si z nich trochu vody a promíchám s omáčkou. Lehce nechám obalit, přidám trochu vody z těstovin a promíchám. Větší část pstruha rozdrobím a nechám prohřát v těstovinách, zbytkem posypu porce na talíři. Zasypu nastrouhaným parmazánem .
 
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena