sobota 22. června 2013

Nepečený cheesecake

 

Milý deníčku...zatěžkávací zkouškou každé housewife jsou návštěvy. Většinou ty rodinné. I když to není můj případ přesto se najdou i takové tchýně, které zpytavě hledí na snachu stylem " že ona by prostě to udělala lépe". Pokud to nedokážete pustit z hlavy, připravte k odpolední kávě takový dezert, po kterém budou následovat maximálně jen obdivné vzdechy. A přesto snadný a rychlý...Jelikož je sezóna jahod v plném proudu, doporučuji nepečený cheesecake. Spojení jahod, smetany a tvarohu je vždy věcí prudce návykovou… a tento cheesecake je tak jemný, s příjemnou nakyslou chutí, kterou zvýrazňují sladké jahody…prostě a jednoduše se rozplývá na jazyku.


A jak na to…
  • 2 balení máslových sušenek - doporučuji All Butter Scottish Shortbreads, Bebe Club máslové nebo Danish Butter cookies
  • 200g bílé čokolády ( či mléčné, dort dostává zajímavý kontrast)
  • cca 300g jahod
  • kelímek husté smetany ke šlehání
  • 3 tučné tvarohy
  • 1 jesenka či sladké kondenzované mléko - množství dle chuti
  • asi 80g měkkého másla
Rozdrtím sušenky (dříve jsem je drtila v sáčku, přes který jsem přejížděla válečkem, ale dnes mi to přijde složité a proto vše hodím do robotu - neboli food processoru a smíchám s kousky másla). Vtlačím do dortové formy s pečícím papírem a dám na 180 °C a 5 minut zapéct, korpus by měl být zlatavý. Na vychladlý korpus připravím náplň. Smíchám tvaroh, smetanu a jesenku dle chuti a ponorným mixérem šlehám. Vše po chvíli krásně ztuhne (pokud se bojíte, lze přidat i želatinu - výborný je např. želatinový ztužovač za studena). Vmíchám cukr a pokrájené jahody (je fajn si jich i pár - či více nechat na ozdobu). Ve vodní lázni rozpustím bílou čokoládu a vmíchám do směsi. Naliji na korpus a nechám, nejlépe přes noc, ztuhnout v ledničce.
Poté zdobím - většinou jahodami, případně jej celý potřu vyšlehanou smetanou, posypu cukrovými perličkami, nebo poliji zakysanou smetanou s cukrem...fantazii se meze nekladou.

4 komentáře:

  1. Dear Housewife :-) milá naše hospodyňko, Tvoje mňamky jsou báječné, chutné a nejen to, taky lahodí oku. Vždy vymyslíš a také uskutečníš nějakou sladkou vášeň, které se nedá odolat. Já bych to v žádném přídě nesvedla :))
    Chválím Tě a říkám:jen tak dál. Tvoje tchýně Elen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá tchýně, jsi prostě zlatá! Moc děkuji za nádherná slova, strašně mě to potěšilo! A všechno svedeš, nevěš nám tady bulíky na nos :-)

      Vymazat
  2. Tak cheesecake už je v lednici, ted ještě aby tam vydržel přes noc, chutnala jsem krém a je to nebezpečná kombinace ;)

    OdpovědětVymazat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena