neděle 23. června 2013

Jahodovo-rebarborový crumble


Milý deníčku..konečně víkend...proč si jej neužít třeba tím, že jej člověk stráví lenošením a snídaní do postele? Pokud milujete čerstvé ovoce a něco sladkého není co řešit...řešením je prostě crumble. Můj manžel crumble coby línou nedělní snídani přímo zbožňuje. Však, kdo by taky nemiloval horké šťavnaté ovoce, překryté sladkou, máslem vonící křupavou vrstvou, která se dá lžičkou rozbíjet ve stylu Amélie Poulain? A to vše za pouhých 35 minut od začátku přípravy? Na klasický crumble potřebujete jen sušenky, ovšem pokud chcete dodat tělu energii a ne jen cukr, směle doporučuji tuto verzi crumble s ovesnými vločkami a šťavnatou rebarborou.



A jak na to...
  • jahody a rebarbora dle chuti a počtu misek
  • sušenky - nejlépe máslové
  • lžička kukuřičné moučky
  • citron
  • sáček vanilkového cukru - pro fajnšmekry použít domácí
  • 40g másla
  • hrst ovesných vloček
Rebarboru oloupu, nakrájím a pokapu citronem. Jahody omyji a nakrájím. Smíchám s rebarborou a posypu vanilkovým cukrem a kukuřičnou moučkou, dobře promíchám. Část vloček nasucho opražím, část nechám v "syrovém" stavu. Rozehřeji máslo a v robotu rozdrtím sušenky. Přilévám do nich pomalu máslo, až vznikne kompaktní hmota. Promíchám ji s oba druhy vloček. Do zapékacích misek navrstvím ovoce, zasypu sladkou posypkou ze sušenek a dám asi na 20 minut do trouby, vyhřáté na 185 °C.

2 komentáře:

  1. Ač nejsem tak dobrá cukrářka jako Ty, tak to vyzkouším.
    Je to moc hezké a poučné počteníčko.Mamka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsi zlatá a přeji dobrou chuť!

      Vymazat

Zpět na úvod

©2013-2014 Všechna práva vyhrazena