sobota 30. prosince 2017

Švédský salát ze syrové červené řepy


Milý deníčku...červená řepa je nejen na Severu a v Pobaltí velice oblíbená a tenhle švédský řepný salát je skvělý nejen na Silvestra či Nový rok. Výborně vždy poslouží coby příloha k pečenému masu, uzenému, šunce, masovým kuličkám, či jako samostatná součást sváteční a párty tabule. Je strašně svěží, díky syrové řepě a jablku i neskutečná vitamínová bomba a z té trochy majonézy si prostě nedělejte hlavu a oslavujte!

                              Vše nejlepší do nového roku Vám přeje Vaše Housewife





A jak na to...

300g červené řepy
1 lžíce hořčice
100g majonézy
100g zakysané smetany
citrónová šťáva
sůl, pepř
1 jablko

Řepu si oloupu a omyji. Dobře radím, vezměte si na to rukavice, jinak pomůže jen horká voda, mýdlo, citronová šťáva a čas :) Nastrouhám si ji (opatrně, pokud nechcete umývat celou linku) v míse nahrubo. Oloupu jablko a také ho nastrouhám nahrubo. Přidám hořčici, majonézu, zakysanou smetanu, promíchám, osolím, opepří a dochutím citronem. Můžete ho nechat v chladu tak hodinku nejméně, lépe ještě déle odležet.

2 komentáře:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena