čtvrtek 27. dubna 2017

Fiakr guláš


Milý deníčku...ač je již konec dubna, je neskutečná zima a ještě jsem neschovala zimní kabát. Smutné. Co je méně smutné je fakt, že mám díky tomu chuť na jídla, která jsou horká a poněkud vydatnější. Což je třeba pravý vídeňský guláš mého muže. No a jelikož ho vždy navaří tunu (protože v malém se guláš vážně připravovat nedá) zanedlouho stojím před rozhodnutím, s čím ho pro tentokrát podávat. A jestliže už máte plné zuby chleba (nebo těstovin), zkuste si vlastně udělat úplně jiné jídlo! No dobře, můžete ho uvařit i rovnou od začátku:) On si to ten fiakr guláš totiž zaslouží - někdo by řekl, že se tak kazí dobrý guláš:), ale já tuhle kombinaci guláše, würstu, eh párku, okurky a vejce miluju. Přidejte k tomu petrželkový houskový semmelknödel a máte naprostou delikatesu! PS: jo a je to skvělý vyprošťovák. Však taky často bývá v Rakousku v neděli na snídaňových lístcích..nejen na Nový rok:)





A jak na to..

Prakticky potřebujete základní vídeňský guláš. Takže buď Vám zbyl nebo si ho rovnou uvaříte. Podle receptu, který najdete zde.

okurky
vídeňské párky
vejce

Do guláše poté přidám na kousky nasekané okurky (vemte tak hrst) a nechám provařit. Já i ráda přidám třeba lžičku láku z okurek, ale to už je na Vás. Na každou porci počítám jeden párek a polovinu vajíčka - párky si naříznu třeba na čtvrtky a nechám buď , vejce uvařím natvrdo (pokud neradi tak si udělejte volské oko) a přidám když guláš servíruji. A k němu semmelknödel, rakouský houskový knedlík - recept tady.

2 komentáře:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena