čtvrtek 31. března 2016

Těstoviny s omáčkou z červené řepy



Milý deníčku...ve vzduchu už je jaro a mé tělo volá po vitamínech. Po pořádné náloži vitamínů. A třeba i k večeři. Tyto neskutečně rychlé a zdravé těstoviny z dílny Marthy Stewart to skvěle splňují, zemitost řepy výborně doplňuje slanost sušených rajčat a zjemňuje krémová ricotta. A ta nádherná červená barva v ostrém kontrastu s bělostí nadýchané ricotty... Omáčka je sice díky ořechům sytá, přesto ale jemná a garantuji Vám, že tohle bude chutnat i všem řepným odpůrcům! Řepě zdar!



A jak na to...

4 řepy
7 sušených rajčat
hrst vlašských ořechů
chilli papričky nebo chilli vločky
olivový olej
tymián
ricotta
dobré těstoviny, nejlépe špagety či makaróny
parmazán či pecorino

Řepu si oloupu, nakrájím na menší čtvrtky, pokapu olivovým olejem a posypu tymiánem a dám na plechu s pečícím papírem péci do trouby, asi na 15 minut na cca 180 stupňů. Po upečení ji dám do mixéru, přidám k ní asi 7 sušených rajčat, špetku chilli vloček, asi hrst vlašských ořechů a zaliji trochou olivového oleje. Těstoviny uvařím dle návodu s trochou oleje v osolené vodě a při vaření si postupně naplním necelý hrneček vody z těstovin. Řepu s rajčaty rozmixuji na hladkou pastu, a aby byla pasta hladká, přilévám k ní postupně sebranou vodu z těstovin. Uvařené těstoviny sliji, vliji omáčku a nechám chvíli provařit. Případně dle chuti osolím a opepřím. Servíruji tak, že na těstoviny s omáčkou dám kopeček ricotty, posypu parmazánem a zakápnu olivovým olejem,


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2014 Všechna práva vyhrazena