neděle 3. ledna 2016

Novoroční bilancování aneb co za 2015 ano a co fakt ne...


Milý deníčku...začátek nového roku svádí k bilancování. Co bylo špatně, co bylo dobře a co může být lepší. V roce 2015 bylo za mne na food scéně pár objevů, pár zklamání a pár překvapení.

A co mne v 2015 bavilo?


Na Kopci má BIBa! - aneb asi nejzaslouženější BIB v celé Praze, za mne 100% záruka skvělého jídla, na recenzi se můžete těšit již brzy...


Grand restaurant festival v Pot-au-feu - velice příjemné překvapení a vejci vařeném na 63 stupňů společně s horkou telecí demiglace, smetanovou omáčkou a plátky lanýže jsem fakt propadla.


Tábor a restaurace Goldie/hotel Nautilus - neskutečně příjemné překvapení, že i v ČR to se službami jde, skvělé jídlo v Goldie (jen to chce ještě doladit dezerty) a bezkonkurenční snídaně! Moje rozhodně ne poslední návštěva v Táboře - příjemných podniků k návštěvě tam je totiž více! Recenze brzy...


Innuendo prohibiční bar - ten údiv, když zjistíte, že máte jeden z nejlepších pražských barů dle NY Times za humny, ta trapnost, když zjistíte, že funguje už několik let, to nadšení, když zjistíte, že míchají ty nejlepší drinky, co jste kdy kde pili (koktejl Chestnut forever) a ten smutek, když zjistíte, že na konci listopadu bar končí. Každopádně, doufám že se jednou ve stejném složení/konceptu bar někde objeví!




Ústřice. V roce 2015 jsem jim dokonale propadla. A kam na ty nejlepší? Brzy se dozvíte...


Mořský ježek.  Asi nejrozporuplnější chuť, něco mezi rybou, ústřicí a soplem. Nic pro bábovky! :)


Sky bar v hotelu Radisson Blu v Oslu. Změnila jsem tu svůj názor na sky bary, ten výhled na Oslo je prostě fenomenální, chilli margarita taktéž, stejně tak ceny:)



Chip dry port od Taylors. Asi nejpříjemnější portské, co jsem kdy pila. A přitom vůbec nechutná jako portské! :)


Laci! Konyha! - nový BIB v Budapešti. Že je Budapešť skvělá vím už dávno a objevila jsem i nové důvody, proč ji milovat!


Lampredotto - skvělý florentský sendvič ze slezu, pesta a chilli. Silně návykové! Stejně jako celá Itálie..


Dürümzade - istanbulský podnik specializovaný na dürüm, neboli wrapy s masem a zeleninou. Mana nebeská...


A Cremeria Funivia v Bologni - bezkonkurenčně nejlepší zmrzlina, co jsem kdy jedla...


A co za 2015 fakt ne?


Restaurace Bohém, Litomyšl - ne. Prostě a jednoduše ne. (Už) nikdy. Vážně.

Bruxx - ač mne to velice mrzí, neboť to byla jedna z mých nejoblíbenější restaurací, hodně se poslední dobou zhoršili. A je to škoda, neboť jídlo je vždy skvělé, ale drobné nedokonalosti a větší chyby to přebíjejí. Dala jsem jim poslední šanci v prosinci a ne.

Nemožnost sehnat créme fraiche od Bohemilk v běžné obchodní síti. Ok, nemožnost sehnat jakékoli créme fraiche. A to mě fakt štve.

Sisters. Byla jsem plna očekávání, ale nepřesvědčili mne. I když v listopadu jsem jim dala šanci a chlebíček s uzenou makrelou byl vynikající. Ale to je tak asi vše.


Julebrus. Jestliže zavítáte do Norska kolem Vánoc, nikdy, opakuji nikdy si nedávejte tradiční vánoční Julebrus, i když Vás slogan " Det blir ikke jul uten Julebrus" (bez Julebrusu to nejsou Vánoce) chce přesvědčit o opaku. Omyl! Je to něco mezi malinovkou, bonpari a chemickou odporností (slovo na s si odpustím). Jedině, opakuji jedině, se dá pít smíchán s větší koncentrací whisky (vyzkoušeno).


A co vy a 2015? A jak se těšíte na 2016?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena