úterý 8. prosince 2015

Mandlové hvězdičky


Milý deníčku..oukej, je to tu. Doba, kdy udržování pořádku v kuchyni je věcí zcela a pouze teoretickou, cukr ráno sfoukáváte ze zrcadel a po příchodu z práce Vám začíná druhá, noční šichta. Letos jsem však seznam cukroví nemilosrdně proškrtala a mimo jiné to odnesly tyto rozkošné voňavé mandlové hvězdičky. A byla by strašná škoda, kdybyste si je nezkusili upéct, neboť úžasně voní a jsou strašně jednoduché. A krásně se třpytí! Kdy jindy potřebujete toho třpytu o něco víc, než o Vánocích...


A jak na to...

250g másla
550g polohrubé mouky
250g cukru krupice
2 vejce
plná lžička mandlové esence

Vyšlehám máslo s cukrem(nejlépe v robotu nebo mixérem) na nadýchanou směs. přidám vejce, mandlovou esenci a pomalu při míchání přisypávám mouku. Těsto zabalím do folie a nechám odpočinout v lednici, nejlépe přes noc, minimálně hodinu. Poté těsto po kouscích rozválím na tloušťku cca 4 -3 mm. Vykrajuji hvězdičky, které peču na plechu s pečícím papírem na 180 C dozlatova, asi 8 - 10 minut.  nechám vychladnout a ozdobím polevou, kterou si připravím z

1 bílku
200g moučkového cukru
pár kapek citronové šťávy

kterou vyšlehám dohladka a zdobím jí hvězdičky, které ještě posypu třpytivými perličkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena