čtvrtek 16. dubna 2015

Opravdu primitivní variace na Caesar salát s medvědím česnekem


Milý deníčku...medvědí česnek pomalu končí a proto je nejlepší jeho sezónu zakončit stylově. Proto je skvělá tato variace na Caesar salát, kdy se nemusíte držet dogmatických pravidel ohledně druhu salátu, složení zálivky a podobných hloupostí. No, s Caesarem to potom bude mít už jen společný název, ale užijete si to s nemenším nadšením a chutí.



A jak na to...

kuře nebo kuřecí paličky
slanina
česnek
majonéza
1 větší rajče
špetka papriky
špetka tymiánu
hrst medvědího česneku
rohlíky
citrónová šťáva
římský nebo ledový salát
parmazán
máslo
sůl a pepř

Omyji a nasolím kuře. Nebo kuřecí paličky. Vždy záleží na tom, jestli chcete zbytek kuřete zlikvidovat/zužitkovat druhý den nebo spěcháte. Pokud spěchám, použiji kuřecí paličky, stejně postupuji případně u kuřete. Osolím a opepřím, posypu paprikou a tymiánem a dám péci s plátkem másla a několika plátky slaniny a nevyloupanými stroužky česneku do trouby. Peču dokud není maso měkké, případně občas podliji vodou. A díky paličkám to bude trvat jen chvíli. Omyji a osuším salát. Nakrájím rajče a smíchám ve velké míse se salátem. Nasekám medvědí česnek a přidám do mísy. Jakmile je kuře upečené, vyjmu česneky, slaninu a i kuře a do zbytku výpeku si dám na pár minut upéci nakrájené rohlíky, aby nasákly masovou chutí. Upečené česneky vyloupu a smíchám se dvěma lžícemi majonézy, solí, pepřem a  lžící citronové šťávy. Vymíchám na hladkou emulzi. Do mísy se salátem oberu kuřecí maso, natrhám ho, lehce roztrhám upečenou slaninu, přidám dresink a vše promíchám. Z trouby vydělám upečené krutony a posypu jimi salát. Poslední věcí je salát poházet hoblinkami parmazánu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2014 Všechna práva vyhrazena