sobota 8. listopadu 2014

Vozovna ve Stromovce a zabíjačka


Milý deníčku...listopad je pro mne dobou procházek v šustícím listí a třeba i v pražské Stromovce. V létě zde zakopnete na každém rohu o gril, na podzim Vás ale okouzlí spadané listí a po procházce se rádi zastavíte na něco na zahřátí ve Vozovně. Tato výletní restaurace spadá do sítě vlastnící mimo jiné francouzskou brasserii La Gare a belgickou Les Moules, a o dobré jídlo zde není nouze. Sympatické však je, že ceny jsou opravdu výletní a oproti centru Prahy hodně příjemné. Mimo stálého menu, zahrnující například nepřekonatelnou pljeskavici s ajvarem, si můžete víkendy zpestřit tématickým menu, svatomartinský víkend například tradiční kachnou, vánoční šnečími hody a tento víkend, tedy 8. a 9. listopadu pravou a nefalšovanou zabíjačkou. Zbouraný pašík Vás přivítá již při vstupu a zastavit se můžete rovnou u pana řezníka, u pultíku s čerstvými jitrničkami, vonící slaninkou (kterou si i s buřty mohou (nejen) děti opéci na ohni) a kouřící hustou prdelačkou (bouřkou), kterou si můžete vzít jen tak do kelímku na zahřátí. Ano, řekli byste třeba, je to zábava pro nás Pražáky, avšak hodně podařená.

 


Pokud budete pokračovat dovnitř Vozovny, nabídka se rozšíří a máte tak kupříkladu na výběr mezi domácí paštikou, jelítkem, či zabíjačkovým gulášem (vynikajícím), či delikátním ovarem s kousky jatýrek, masem a zeleninou a připomínající rakouský tafelspitz. Jen byl tedy poněkud libovějšího rázu ... Obsluha je sice pomalejší, ale to se dá při velkém náporu hostů (a krásném počasí) čekat.
 

Kváskový domácí chléb z La Gare je samozřejmostí a tak si ho můžete spokojeně chroupat třeba k jitrnici plné šťavnatého masa a ne krup, jak jsme někteří zvyklí. S kysaným zelím nebo i křenem a nefiltrovaným pivem nemáte co řešit.
 
 
A pokud zvládnete i dezert, doporučuji domácí tlačené koláče, zvláště ten povidlový byl skvělý, tenké těsto a plno lahodných povidel.

 
Umíte si tak představit lepší víkend?
 
Vozovna Stromovka
Královská obora 2
170 00 Praha 7 - Bubeneč
tel: 725 123 705

2 komentáře:

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena