Milý deníčku...sezóna dýní je stále v plném proudu, sychravé večery jsou konečně tu a tak po jemném dýňovém krému No. 1 a kořeněném No. 2 tu máme variantu No. 3. A ne jen tak ledajakou! Dýňovou krémovou polévkou, neboli Kürbiscremesuppe, je známé především Rakousko a nejlepší je tato štýrská varianta. A v čem je tak speciální? Kromě toho, že zde dokonale využijete dýňový olej (u kterého zjistíte, že se prostě bez něj neobejdete) a jeho skvěle oříškovou chuť, ke slovu přijdou další podzimní favorité, jablka. Prakticky nebudete potřebovat žádné koření a přesto budete její chutí nadšeni!
polovina cibule
dýně
1 stroužek česneku
kuřecí vývar
2 jablka
kmín
1 brambor
šlehačka
máslo
dýňová semínka
dýňový olej
Dýni oloupu, vydlabu a nakrájím na kostky. Cibuli oloupu a nakrájím. To samé provedu s česnekem, jablky a bramborem.Na troše másla zpěním cibulku, přidám česnek, dýni, brambory, jablka, kmín, osolím a opepřím a zaliji vývarem. Nechám dusit doměkka. Poté rozmixuji. Zdobím ušlehanou šlehačkou, dýňovým olejem a dýňovými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat