Milý deníčku...ze všech stran slyším, jaká je letos dobrá úroda hub. Tudíž nemám důvod nevěřit a vyšlu Vás na houby. Jak už jsem říkala, na sbírání čehokoli nemám trpělivost (snad jen kuchařských knih a michelinských skalpů? Jo, přiznávám bez mučení, jsem někdy foodie snob:-), takže opět děkuji našim dobrodincům. Ale když už ty houby doma máte, zkuste je přidat k masu. Dušené hovězí na houbách je klasika která neurazí, ale řekla jsem si, že to chce změnu. A tak ke slovu přišly poslední dva kousky trapistického piva Chimay, které jsme si na jaře dovezli z Belgie. Samozřejmě že ho seženete v každém internetovém obchodě, ale do toho Vás nenutím. Bohatě bude stačit klasické černé pivo, chuť bude o něco jiná, ale nemyslím si že o nic horší. Podzimu, pivu a houbám zdar!
vepřová krkovička
pivo - může být klasické černé nebo pro fajnšmekry Chimay Red - s lehkým ovocným aroma
cibule´
česnek
plnotučná hořčice
houby
olej, pepř a sůl, kmín
Maso osolím a opepřím. Rozpálím olej v pánvi či hrnci a osmažím na něm maso aby se zatáhlo. Vytáhnu z pánve a nechám na talíři dojít pod alobalem. Ve výpeku si osmahnu nakrájenou cibuli a česnek, přidám velkou lžíci hořčice a zarestuji. Přidám kmín a houby, nechám trochu podusit. Houby podliji trochou piva a nechám zredukovat. Opět zaliji trochou piva a proceduru opakuji. Doliji zbytek, vrátím zpět maso, podliji případně trochou vody a vařím, než maso změkne a šťáva se zredukuje na hustou konzistenci. Nejlépe maso chutná s klasickou bramborovou kaší.
No, hub je opravdu jak máku a tento recept musí být dokonalý! :-) Vyzkouším :o))
OdpovědětVymazatHezký den,
http://skills-of-art.blogspot.cz/