No a již pokračujeme hlavním chodem. Jasně, co jiného si dát než kuře. A rozlouskneme hlavní otázku - mají to nejlepší kuře? A ano - mají! Bylo to to nejlepší kuře, co jsem kdy v restauraci jedla - maso se rozsýpalo, bylo neskutečně šťavnaté a bylinky v čele s rozmarýnem, tymiánem a estragonem vše doplnily a úžasně ovoněly. Taková perlička pro fajnšmekry - to kuře zde začali podávat až po úspěchu filmu. Ale nutno dodat, že za tu dobu se jim to podařilo dovést k dokonalosti a označení "nejlepší kuře" kuřeti v Le Grand Colbert po právu patří.
A co jiného jako přílohu než hranolky. Ano, Francouzi je jedí ke všemu. Velké, křupavé a horké.
To vedle je sauce béarnaise, neboli bearnská omáčka - je to vlastně holandská omáčka, vylepšená o šalotku a nasekaný estragon (jak na holandskou omáčku zde). A k čemu se tato omáčka hodí? Třeba k grilované telecí ledvince se slaninou. Le Grand Colbert má i něco jako denní doporučení šéfkuchaře, trefně nazvané - Co jsem dnes našel na trhu. Ledvinka byla nádherně grilovaná, ovoněná dřevem, uvnitř šťavnatá a lehce krvavá. Zážitek číslo dva: Sice nejsem žádný střízlík, ale asi jsem považována za moc jemnou dámu na medium rare ledvinku. Lépe řečeno za dámu, která třeba neví, co si právě objednala, jinak si nemohu vysvětlit vyděšený výraz číšníka, který na mne po mé objednávce chvíli nevěřícně zíral, pak sebral poslední zbytky profesionality a jen pronesl: „Pardon madame, ale víte co to je?“, přičemž si ukazoval na spodní stranu zad. Nasadila jsem svůj pohled ledové královny č.2 (jsi naprostý hlupák), přikývla a pronesla - „Samozřejmě!“ Co dodat - při servírovaní přede mne stejně postavili to kuře...
No musím se přiznat, ta ledvinka mi dala fakt zabrat (proto jsem taky celou cestu z večeře trvala na rychlé a svižné, víc jak hodinové procházce). Ale nebyla bych to já, abych si nedala i dezert. Jen něco lehkého. A co může být lehčího než île flottante neboli plovoucí ostrov? Tedy ostrov, kupička našlehaného bílkového sněhu plovoucího na vanilkovém krému, vše zapečené a posypané mandlemi? Zážitek číslo tři: na dezert a kávu jsme čekali asi deset minut, když nám vrchní donesl dvě sklenice šampaňského jako omluvu, že jsme na dezert museli tak dlouho čekat. No proč ne, c'est si bon!
Shrnuto podtrženo, Le Grand Colbert stojí za návštěvu, je to poctivá francouzská kuchyně, ceny trochu vyšší, ale atmosféra je příjemná. Nu a na závěr - najdete deset rozdílů? :-)
Le Grand Colbert
2 Rue Vivienne
75002 Paris
+33 1 42 86 87 88
Žádné komentáře:
Okomentovat