V Krystalu máte možnost ochutnat klasické moderní menu, sestávající z české a francouzské klasiky, jako hovězí krk ve svíčkové omáčce, kachní konfit se zelím, hovězí na víně, telecí řízek s bramborovým salátem (například moje babička se do něj zamilovala) či cokoli připravené "sous vide", tedy ve vakuu při pomalém vaření, na což jsou v Krystalu vážně machři. Ale jelikož zde vždy naleznete sezónní jídelníček, tak pokud si nevyberete v klasice, tak v sezónní nabídce určitě ano. Jak už jsem napsala, ryby tu umí skvěle. Jako třeba mořského vlka (za ty roky jsem vypozorovala, že to je v Krystalu opravdu oblíbená ryba:-), ale jedla jsem tu i nejlepšího candáta) na batátovém pyré, se zelenou čočkou Le Pui (taková ta skvělá pevná francouzská čočka).
Pokud toužíte po chuťově výrazném jídle a zároveň chcete zkusit něco, co jste v životě nejedli, dejte si brzlík. Ano takovou tu věc, co Vaše babičky dávaly do plíček na smetaně (neboli pajšlu). A přitom to může být taková lahoda. Telecí brzlík je jemný, lehce stravitelný a obsahuje spoustu vitamínů a bílkovin. V Krystalu ho servírují na skvělé omáčce z bílého vína se šalvějí, což ho neskutečně ovoní, s kořenovou zeleninou a máslovou bramborou kaší. Vážně, pokud jste nikdy neochutnali, zkuste, stojí to za to a vážně mi tímto jídlem udělali radost.
No a pokud chcete opravdu zažít něco úžasného, doporučuji klasiku, steak z hovězího pupku, který trůní na dokonalé bramborové kaši s pečeným česnekem, lehce řízné a neskutečně hedvábné. A kolem dokonala silná, velice výrazná telecí demi-glace s lanýžovým olejem. A to je jen sezónní menu!
Pokud máte místo na dezert (což já mám vždy, bohužel však nemám vždy po ruce foťák - zvlášť zde, chodím sem tři roky a vždy jsem ho zapomněla, asi osud) tak si dejte alespoň levandulové creme brulée, je dokonalé, bohužel však již z jídelníčku zmizela úžasná čokoládová pěna a krupicová kaše. Navíc, mají tu dobrý výběr vín a také pivo, točí tu i Matušku! Neváhejte a rozhodně to zkuste!
Krystal Mozaika Bistro
Sokolovská 101/99
186 00 Praha 8-Karlín
Žádné komentáře:
Okomentovat