Ideální počet zeleniny neexistuje:-)
Například tedy:
6 barevných paprik
2 cukety
1 lilek
4 rajčata
3 cibule
česnek
2 láhve dobrého ryzlinku (1 na vaření a pití v průběhu, druhou k jídlu:-)
olivový olej
provensálské koření, tymián, majoránka - nejlépe čerstvé, ale i sušené splní očekávání
Například tedy:
6 barevných paprik
2 cukety
1 lilek
4 rajčata
3 cibule
česnek
2 láhve dobrého ryzlinku (1 na vaření a pití v průběhu, druhou k jídlu:-)
olivový olej
provensálské koření, tymián, majoránka - nejlépe čerstvé, ale i sušené splní očekávání
Příprava je trochu zdlouhavější ale stojí to za to. Kromě cibule není třeba nic loupat. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmažte nakrájenou papriku, hodně okořeňte. Přendejte do velkého hrnce a osolte. Nechte stát. To samé postupně proveďte s várkou cuket a poté lilku. Zelenina by neměla být rozvařená, jen opečená. Na poslední várku si rozpalte olej, osmažte nakrájenou cibulku, přidejte česnek a nakrájená rajčata, poduste je. Když je všechna zelenina včetně rajčat v hrnci, vraťte jej na plotýnku a zalijte asi půl lahví vína, trochu opepřete. Promíchejte a nechte dusit, až se zelenina lehce rozváří...
Žádné komentáře:
Okomentovat