úterý 16. října 2018

Vařené hovězí


Milý deníčku...moje nejoblíbenější podzimní večeře je vařené hovězí s kořenovou zeleninou a bohatě zasypané strouhaným křenem. A s hořčicí a dobrým čerstvým chlebem. Strašně jednoduché a přesto úžasné. Je to vlastně taková chudá variace na klasický tafelspitz, ale věřte mi, nic Vás neprohřeje a nezasytí v (konečně snad) sychravých podvečerech tak, jako dobré maso, štiplavý křen a podzimní zelenina!




A jak na to...

asi kilo hovězího, nejlépe loupaná plec
nové koření, bobkový list
kořenová zelenina
jedna cibule
sůl, pepř
na podávání křen, pažitka, hořčice

Oloupu si cibuli, oloupu a nakrájím kořenovou zeleninu a část si jí dám stranou. Do horké vody (pozor tady je oproti vývaru rozdíl, ten zakládám do studené vody) dám cibuli překrojenou napůl, na to položím maso, polovinu zeleniny,přidám pár kuliček nového koření, bobkový list, sůl a pepř. Vařím, dokud není maso měkké. Potom si maso vytáhnu, nakrájím na větší kousky, přecedím vývar, koření a zeleninu vyhodím, do přeceděného vývaru dám zbytek zeleniny, který jsem nevařila, uvařím na zkus, nakonec ještě vrátím prohřát maso a servíruji. Na talíř dám kousky masa, zeleninu, přidám kapku vývaru, bohatě zasypu nastrouhaným křenem a třeba i pažitkou, trochu na talíři posolím, přidám trochu hořčice dle chuti a servíruji s dobrým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zpět na úvod

©2013-2019 Všechna práva vyhrazena