A jak na to...
280 g hladké mouky
trocha mouky na poprášení
165 g studeného másla, nakrájeného na kouskyšpetka soli
studená voda
Máslo a mouku zpracuji prsty na drobenku, přidám sůl a asi 8 lžic studené vody, prohnětu a udělám z těsta kouli. Tu zabalím do folie a nechám nejméně půl hodiny v ledničce chladit.
Náplň:
malá cuketa, oloupaná, nakrájená na tenká kolečka, osolená, odstátá a osušená :)2 - 3 rajčata
1 zakysaná smetana
2 žloutky
1 cibule
stroužek česneku
mozzarella
bazalka
sůl, pepř
trocha olivového oleje
Nakrájím najemno cibulku, osmahnu na oleji, přihodím najemno nasekaný česnek a až směs vychladne, smíchám se zakysanou smetanou a žloutky. Osolím a opepřím, přidám trochu nasekané bazalky a promíchám. Rozválím těsto na kolo a vyložím jím koláčovou formu (některé formy je třeba vymazat máslem a vysypat krupicí, dle typu formy). Přebytky odřežu a můžu z nich udělat případně ozdobný okraj. Na těsto rozložím vrstvu cukety, pár plátků mozzarelly a potom plátky rajčat. Na ně naliji tekutou směs, tak aby prosákla do všech vrstev a ještě posypu na kousky nasekanou mozzarellou. Peču asi na 180 °C dozlatova a před podáváním můžu posypat bazalkou a přelít kapkou oleje.
Žádné komentáře:
Okomentovat