Milý deníčku...amaretti, malé sušenky rozplývající se v puse, neodmyslitelná součást espressa. Dost často je objevíte v pekárnách, kde provoní celou místnost, jsou oblíbené a rozšířené po celé Itálii, lišící se jen konzistencí. Já mám nejraději ty z Lombardie, které jsou duté, suché a v puse po rozkousnutí samy rozplynou. Ano, existuje plno různých receptů, především s kombinací mandlí a meruňkových jader pro tu správnou hořkost, já ale spoléhám na ten nejjednodušší :)
A jak na to...
hrnek loupaných mandlí
hrnek moučkového cukru
1 bílek
mandlový likér nebo mandlové aroma
Mandle namelu najemno a poté ještě lehce promixuji se 3/4 hrnku cukru.A přidám buď likér nebo aroma - pár kapek. Bílek trochu našlehám a vmíchám do něj mandle s cukrem. Na plech s pečícím papírem poté dávám kuličky, dostatečně daleko od sebe, popráším je moučkovým cukrem a peču na 160 C asi 15 minut.
Zdravím a říkám ano. Jednoduchý a lahodný recept.
OdpovědětVymazatZdravím a děkuji! :)
Vymazat