Milý deníčku...domácí sušená rajčata jsou nejlepší k vínu, pokud je však nebudete potají lovit samotná jen tak ze sklenice...:) Rajčata jsou skvělá i s těstovinami - uvařím těstoviny, sliji, prohodím s ricottou, přidám pár rajčat, pár kapek oleje z rajčat, promíchám a posypu parmazánem...
A jak na to...
menší nebo cherry rajčata
sůl
pepř
extra panenský olivový olej
bazalka
Rajčata si omyji a překrájím na půlky. Plech si vyložím pečící papírem, troubu rozehřeji na 140 stupňů. rajčata pokladu řeznou stranou nahoru na plech, pokapu olivovým olejem, osolím, opepřím a posypu lístky bazalky. Dám do trouby a suším na 140 - 120 stupňů asi hodinu a půl. Poté plech vytáhnu, nechám vychladnout. Poměr je asi 1 plech - jedna střední sklenice. Sklenice s uzavíratelným víčkem sterilizuji (nejprve omyji/dám do myčky/omyji čistou vodou a pak cca 10 minut vařím v hrnci s vodou, poté vyjmu kleštěmi a dám oschnout na papírovou utěrku a nechám vychladnout). Do sklenic poté dám rajčata a zaliji olivovým olejem. Můžete přidat i pár piniových oříšků. Zavíčkuji a dám do lednice, vydrží asi týden...
Žádné komentáře:
Okomentovat