Milý deníčku...čevapčiči je takové to super snadné jídlo, které můžete dělat jak na grilu, nebo i na pánvi. A oboje bude skvělé. Původně turecké/balkánské jídlo se v Čechách celkem zabydlelo a já si ho vybavuji už coby jedno z jídel, které se ve školní jídelně nedaly zkazit, naštěstí :) A upřímně, nepohrdnu ani mixem vepřového/hovězího masa, i když je lepší ve verzi jehněčí/hovězí, s výraznější chutí.U nás doma taky jedna ze stálic jídelníčku, v česko-balkánské variaci - tedy s vařenými bramborami, plnotučnou hořčicí, cibulí a ajvarem.
A jak na to...
150g mletého jehněčího nebo vepřového
350g mletého hovězího
špetka soli a pepře
špetka saturejky
lžička mleté červené papriky
3 prolisované stroužky česneku
1 větší cibule
pár kapek minerálky
půl lžičky sody
Jednu cibuli si nasekám najemno a smíchám se zbytkem ingrediencí, nejlépe rukou, chce to pořádně promíchat. Masovou směs nechám odpočinout asi 4 hodiny v lednici, nejméně 2 hodiny. navlhčenou rukou pak tvořím ze směsi šišky, které buď hodím na gril nebo smažím na pánvi.
Podávám s vařenými brambory, kolečky syrové cibule, plnotučnou hořčicí a ajvarem.
Žádné komentáře:
Okomentovat